4. Letné sústredenie KT NALÍ Budmerice

LIPTOV, ŽIARSKA DOLINA, CHATA KOŽIAR

20. – 23. august 2015

Aj toto leto sme sa vybrali do prekrásneho prostredia Liptova na 4-dňové karate sústredenie. Našu výpravu obohatil svojou prítomnosťou aj pán starosta Bc. Jožko Savkuliak. Po príchode sme sa ubytovali v dvoch chatkách – v jednej dievčatá a trénerky, v druhej chlapci, chlapi a tréneri.
Opäť sme sa stravovali v nádhernej drevenej chate oproti našim chatkám. Strava bola veľmi pestrá a chutná.
Športové plochy vhodné na naše tréningy sme mali všade vôkol seba. Najčastejšie sme cvičili na trávnatej ploche a antukovom ihrisku za chatkami.
Tento rok sme sa učili majstrovskú kata Seičin, venovali sa sebaobranným technikám i kumite. Trénovali sme dva krát denne.
Na nedeľnej svätej omši sme boli v malebnom historickom kostolíku v neďalekej dedinke.
Nezabudnuteľná bola plavba loďou po Liptovskej Mare, ktorú sme si všetci vychutnali. Veľmi príjemné boli naše večery pred chatou vypĺňané vzájomnými rozhovormi, rozprávaním humorných historiek a vtipov.
Na tohtoročnej opekačke sme sa lúčili s našou dlhoročnou karatistkou Miškou Antalcovou. Pripravili sme pre ňu veľkú karaťácku tortu, ktorá Mišku dojala k slzám. Spoločne sme si na ovocnej torte pomaškrtili.
Skvelé boli aj hry na izbách, v okolí potoka, v lese a pri neďalekom salaši. Niektorí z nás boli aj na hodinovej vychádzke na koňoch a na kratších prechádzkach po liptovských svahoch. Inštruktorky, ktoré nás sprevádzali, nás obohacovali svojimi skúsenosťami a vedomosťami o koňoch, o starostlivosti o ne, o jazdení.
Na golfovom odpalisku sme sa podaktorí učili narábať golfovými palicami a odpalovať loptičky do diaľky.
V závere sústredenia sme sa všetci zhodli, že sme obohatení množstvom nových zážitkov a chceme ísť na sústredenie aj o rok.
Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli pri realizácii tohto sústredenia.

Share on FacebookShare on Google+