5. LETNÉ SÚSTREDENIE

LIPTOV, ŽIARSKA DOLINA, CHATA KOŽIAR
18.8.2016 – 21.8.2016

Aj tohtoročné leto sme sa vybrali do malebnej Žiarskej doliny, ktorú sme si veľmi obľúbili.
Dvakrát denne sme trénovali Saifu a jej bunkai, teda použitie techník z majstrovskej kata Saifa pri napadnutí protivníkom v reálnych situáciách. Skupina začiatočníkov sa venovala kumite, zápasu, a jednotlivým technikám do kumite. Taktiež sme vo dvojiciach trénovali sebaobranné techniky; veríme, že ich nikdy nebudeme musieť použiť v reálnom živote.
Voľný čas sme vypĺňali futbalom, lukostreľbou z kladkového luku na terč a hrami v prírode. Toto leto deti veľmi zaujala najmä stavba bunkra v kopci kúsok od chatiek.
V sobotu bola časť karatistov na prechádzke na koňoch a časť na turistickej vychádzke na horskú chatu. Turisti si prezreli po trase aj banskú štôlňu. Sobotný večer patril opekačke.
V nedeľu tí, ktorí chceli, šli spoločne na svätú omšu a ostatní sa hrali v bunkri, na preliezkach alebo v okolí chatiek. Domov nás vyhnal popoludňajší dážď.
Veľmi nás teší, že tohtoročného letného sústredenia sa zúčastnili takmer všetci naši karatisti; a ešte nám počas sústredenia jeden aj pribudol. Deti boli úžasné- poctivo trénovali, nádherne sa hrali a počúvali. Všetkým karatistom – dospelákom ďakujeme za pomoc s dopravou detí na a zo sústredenia, trénerovi Mirovi za vybavenie sústredenia a pánovi Pavčovi za zabávanie detí lukostreľbou.

Share on FacebookShare on Google+